29 de desembre, 2008

La paredeta de Centre Viu: Tot un èxit!

El dia 13 de desembre vam tornar a treure al carrer sa paradeta de Centre Viu. Va ser tot un èxit: després del fred hivernal i de la pluja, un tímid sol es va deixar veure i la gent va sortir a passejar i a fer compres de Nadal.

A aquestes alçades, la majoria de les persones amb qui parlam ja coneixen la nostra reivindicació i troben d’allò més lògic que lluitem perquè no ens treguin del nostre edifici i perquè el barri del centre de Maó no quedi sense escola pública. Vam recollir 313 signatures i vam vendre algunes samarretes (ja té mèrit, amb aquest temps!).

Com sabeu, sortirem una vegada cada mes fins el juny.

L’anècdota de la jornada va ser la visita del Papa Noel a la paradeta, el qual es va deixar retratar amb les nostres filletes.

Bones Festes a tothom!

10 de desembre, 2008

Ens hem reunit amb la Consellera d'Educació

El passat 26 de novembre, dos representants de Centre Viu es van reunir amb la consellera d’Educació del Govern de les Illes Balears, Bàrbara Galmés, el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Coll, i el gerent de l’IBISEC (organisme encarregat d’executar les obres d’Educació), Francisco Fernández Terrés.

L’objecte de la reunió, que havia estat demanada uns mesos abans, no era altre que el d’exposar-li els nostres arguments en contra del trasllat de Sa Graduada: raons de mobilitat, de ciutat, així com de qualitat escolar, destacant el fet que amb el trasllat tot un barri quedarà sense escola.

La conselleria basa la seva argumentació en l’elevat cost i la complexitat que pot suposar una reforma de l’escola, en contraposició a la construcció d’una nova escola en la zona de Dalt Sant Joan. També dubta que reformant Sa Graduada s’acabi amb el problema de la massificació si la població escolar segueix creixent.

Centre Viu ha investigat com és de llarg i complex el procediment per construir una escola: la hipotètica escola de Dalt Sant Joan tardarà d'entre 7 i 10 anys en estar enllestida. A més, fins que no se la inclogui en el pla d’infraestructures, no és segur que aquesta escola tiri endavant. Així s’hauria d’esperar massa temps per solucionar el problema de la manca de places escolars.

Nosaltres proposam la reforma de Sa Graduada per fases. Aquesta solució permet que l'escola segueixi amb la seva activitat docent, no deixa el barri sense aquest equipament bàsic i soluciona, en un termini més curt, la massificació escolar. No entenem perquè els nostres polítics són tan reticents a reformar i adequar una escola tan important pel centre de Maó i, en canvi, no posen cap obstacle a reconvertir la Sala Augusta en Conservatori, fet que suposarà una elevada inversió econòmica.

En finalitzar aquesta breu però positiva reunió, la Sra. Galmés i el Sr. Coll van manifestar la seva voluntat de trobar una solució que doni sortida a les nostres demandes, però també a les previsions de creixement i al problema de l'Escola d’Adults.